Hoe verspreid ik mijn persbericht?

In de praktijk worden persberichten gevonden via e-mail, websites, zoekmachines, social media, toevallige treffers of een combinatie daarvan. Het is voor persvoorlichters dan ook belangrijk op al die gebieden actief te zijn. Tegelijkertijd wordt het door het toenemende aanbod van nieuws steeds moeilijker om op te vallen: journalisten worden doodgegooid met informatie en hebben daarom behoefte aan kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Zomaar in het wilde weg gaan e-mailen is beslist geen goed idee. U loopt het risico als spammer te worden aangemerkt. Of een persbericht relevant is voor bepaalde journalisten hangt vooral af van de inhoud van het bericht maar ook de afzender kan een factor van belang zijn. In een tijdperk waar het -ook als het om nieuws gaat- steeds moeilijker wordt om nep van echt te onderscheiden is het bovendien belangrijk uw distibutiekanalen zorgvuldig te kiezen. Gratis gerobotiseerde 'persberichtendistributeurs' schieten berichten doorgaans de wereld in zonder controle op authenticiteit en worden daarom door journalisten nauwelijks geraadpleegd.

Wie zijn persbericht verstuurt via Persberichten.nl laat zich een hoop werk uit handen nemen en profiteert bovendien van een in ruim vijftien jaar opgedane betrouwbare reputatie. Persberichten.nl beoordeelt en selecteert persberichten op inhoud en verzorgt redactie en gerichte distributie via e-mail, website, zoekmachines, social media en rss/xml, eventueel aangevuld met distributie via internationale persbureaus. Daarbij levert Persberichten.nl indien nodig nuttige feedback voordat uw persbericht wordt verspreid.

Volgende: Persbericht schrijven uitbesteden

Uw persbericht direct verspreiden:

Formulier

Uw persbericht laten schrijven:

Informatie

Persberichten browsen en lezen:

Nieuwsbank.nl Persberichten.nl